28/6/17

REDESCOBRINT LES DRASSANES (ED. SECUNDÀRIA)

Durada: 1 h
Tipologia: Visita a les Drassanes Reials de Barcelona
Nivell educatiu: Educació Secundària
Capacitat: 30
Preu: 50 € 
Informació: reserves@mmb.cat
Reserves: 93 342 99 29

DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT
El conjunt arquitectònic de les Drassanes Reials de Barcelona està format per 4 edificis d'estil gòtic civil, que es van construir en diferents èpoques, i que des del segle XIII fins al segle XVIII, es va dedicar a la construcció de vaixells, sobretot galeres, el vaixell més utilitzat a la Mediterrània durant segles.

La construcció de les Drassanes Reials de Barcelona va suposar una empenta per al país i la ciutat, que es van desenvolupar de manera espectacular gràcies a l'augment del comerç i al de les activitats econòmiques associades.

OBJECTIUS
  • Mostrar la importància que va tenir la construcció de les Drassanes Reials per al creixement de la ciutat, des d'època medieval fins l'època contemporània.
  • Conèixer un edifici d'ús civil d'època medieval i moderna, i les característiques principals de l'estil arquitectònic amb el qual es va construir.
  • Conèixer les galeres, els vaixells que es van construir durant segles a les Drassanes Reials de Barcelona.

CONTINGUTS
  • Les causes que van motivar la construcció de les Drassanes Reials de Barcelona, i les seves conseqüències.
  • Els usos que ha tingut al llarg dels segles l'edifici de les Drassanes Reials.
  • La construcció naval, un dels sectors econòmics més importants de la ciutat en època medieval i moderna.

COMPETÈNCIES BÀSIQUES
  • Àmbit lingüístic. Emprar estratègies d'interacció oral d'acord amb la situació comunicativa per iniciar, mantenir i acabar el discurs.
  • Àmbit social. Valorar el patrimoni cultural com a herència rebuda del passat, per defensar-ne la conservació i afavorir que les generacions futures se n'apropiïn.

RESUM DE L'ACTIVITAT
L'activitat consta de dues parts:
En una primera part, es fa la presentació i recorregut per l'edifici de les Drassanes Reials, per contemplar la seva grandària, la seva estructura arquitectònica (entenent el per què de la seva distribució) i els usos que ha tingut al llarg del temps.

En la segona part, es treballa sobre el tipus de vaixell que s'hi construïa, la galera, com exemple d'especialització del treball.

OBSERVACIONS
Amb l'activitat teniu la possibilitat de fer una visita lliure a les exposicions de l'MMB.
Podeu demanar informació i assessorament a l'equip educatiu del museu per preparar la visita o treballar-la amb més profunditat al centre educatiu.

MATERIALS
Dossier docents


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada