16/5/17

LA DESCOBERTA DEL PAILEBOT SANTA EULÀLIA (ED. SECUNDÀRIA)

(No es fa els DILLUNS)
Durada: 1 hora 
Tipologia: Visita guiada
Nivell educatiu: Educació Secundària
Capacitat: 30
Preu: 50 € 

Informació: reserves@mmb.cat
Reserves: 93 342 99 29

DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT
El Santa Eulàlia és un pailebot construït l'any 1918 que des de 1997 forma part de la flota del Museu Marítim de Barcelona. Aquesta embarcació, que principalment es dedicava a la navegació de cabotatge per la Mediterrània, va tenir diferents propietaris, noms i finalitats.

Aquesta activitat permet conèixer un vaixell que es va recuperar quan era en perill de desaparició, i que es va restaurar fins deixar-lo amb l'aspecte que tenia el pailebot l'any de la seva construcció.

OBJECTIUS
  • Mostrar com eren els vaixells velers que varen solcar les aigües de la Mediterrània a final del segle XIX i principi del XX.
  • Conèixer com era la vida a bord d'aquests tipus d'embarcacions.
  • Crear propostes educatives fonamentades en l'experiència viscuda, en la participació i en el coneixement del patrimoni marítim.

CONTINGUTS
  • La navegació a vela. Els vents i les seves característiques.
  • El transport marítim de mercaderies.
  • La divisió del treball a bord d'un vaixell mercant de principi de segle XX. Diferents categories laborals i socials.

COMPETÈNCIES
  • Àmbit social. Valorar el patrimoni cultural com a herència rebuda del passat, per defensar-ne la conservació i afavorir que les generacions futures se l'apropiïn.
  • Àmbit social. Interpretar que el present és el producte del passat, per comprendre que el futur és fruit de les decisions i accions actuals.

RESUM DE L'ACTIVITAT
L'activitat comença al moll de la Fusta, on el grup té una perspectiva general del pailebot, i on es fa una primera descripció de la nau i de la seva història.

Tot seguit aborden el vaixell i coneixen les diferents dependències: coberta, cabina de proa, on descansen els mariners, bodega, sala de màquines, pont de comandament, cabina de popa, el lloc de descans dels oficials.

OBSERVACIONS
Amb l'activitat teniu la possibilitat de fer una visita lliure a les exposicions de l'MMB.
Podeu demanar informació i assessorament a l'equip educatiu del museu per preparar la visita o treballar-la amb més profunditat al centre educatiu.




MATERIALS
Dossier docents


Descarrega el dossier

Més informació sobre el pailebot Santa Eulàlia al web del Museu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada