10/6/11

CIUTAT FLOTANT: EL TRANSPORT MARÍTIM ACTUAL (ED. SECUNDÀRIA)


Durada: 2 hores
Tipologia: Visita a un vaixell de la companyia Grimaldi
Nivell educatiu: ESO
Capacitat: 30
Preu80€
Informacióreserves@mmb.cat
Reserves93 342 99 29

DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT
Els vaixells que transporten passatgers s'han convertit, d'uns anys ençà, en veritables ciutats flotants. A la seva finalitat de mitjà de transport, aquestes embarcacions afegeixen també una sèrie de factors en la seva oferta que fan que sovint els passatgers es decideixin per escollir-los o no.

El temps d'estada a bord d'una nau d'aquest tipus ha de satisfer les necessitats dels passatgers, en especial allò que té a veure amb la seva comoditat i oci; per aquesta raó, aquests vaixells s'han convertit en ciutats flotants, amb tot allò que una persona en vacances pugui necessitar, i que es podrà descobrir en aquesta visita a un cruise-ferry de la companyia Grimaldi, que fa la ruta Barcelona-Sardenya-Roma.

OBJECTIUS
  • Conèixer un vaixell que es dedica al transport de càrrega rodada, fent línies regulars de navegació.
  • Mostrar tot el que un vaixell com els que es dediquen al transport de passatgers pot oferir als seus usuaris.
  • Conèixer un cruise-ferry, fins i tot en aquelles dependències que són d'accés restringit al públic, com el pont de comandament, la sala d'actes, el gimnàs...

CONTINGUTS
  • Presentació de les característiques particulars del transport marítim, i dels seus avantatges respecte altres tipus de transport de mercaderies i/o persones.
  • Recórrer i conèixer les dependències d'un vaixell de transport de càrrega rodada com el cruise ferry de la companyia Grimaldi, accedint a àmbits que normalment estan restringits al públic.
  • Practicar activitats de reconeixement del paisatge, d'orientació, de càlcul de distàncies, d'optimització de recursos...

COMPETÈNCIES
  • Àmbit cientificotecnològic. Analitzar sistemes tecnològics d'abast industrial, avaluar-ne els avantatges personals i socials, així com l'impacte en la salubritat i el medi ambient.

RESUM DE L'ACTIVITAT
Des de la terminal que la companyia Grimaldi té al moll de Ponent del port de Barcelona, el grup comença la visita al vaixell accedint a la sala d'actes, on es fa la presentació de l'activitat, que consistirà en un recorregut per les diferents dependències del vaixell, que es pot considerar com un hotel flotant.

La bodega, la recepció, les cabines per als passatgers, els diferents restaurants i altres zones d'oci, i fins i tot el pont de comandament del vaixell, són els espais que es poden visitar en aquesta activitat.

La visita acaba a la terrassa del vaixell, on el grup pot fer una sèrie d'activitats relacionades amb els continguts presentats.

OBSERVACIONS
Amb l'activitat teniu la possibilitat de fer una visita lliure a les exposicions de l'MMB. 
Podeu demanar informació i assessorament a l'equip educatiu del museu per preparar la visita o treballar-la amb més profunditat al centre educatiu.

MATERIALS
Dossier docents

MATERIAL ALUMNES CIUTAT FLOTANT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada