10/6/11

QUÈ ÉS UN VAIXELL?

(També es pot fer en ANGLÈS)
Durada: 1 hora
Tipologia:  Visita cooperativa a partir d'un conte
Nivell educatiu: Educació Infantil
Capacitat: 30
Preu: 50 €
Informació: reserves@mmb.cat
Reserves: 93 342 99 29

DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT

Què és un vaixell? De quins materials està fet? Per què sura? I com es fa avançar? Amb rems? Amb vent i veles, o amb motor?

El vaixell és un dels mitjans de transport més importants que existeix; encara que sigui lent, comparat amb els avions o altres vehicles de superfície, és el més important pel que fa al transport, ja que la majoria de les mercaderies que ens arriben, ho fan per mar. Amb la visita guiada Què és un vaixell?, i a partir d'un conte protagonitzat pel Nico i els seus amics, uns nens i nenes d'Educació Infantil, els i les alumnes trobaran la resposta a les preguntes que es plantegen més a dalt, alhora que podran conèixer exemples d'embarcacions reals, de la col·lecció del museu, i podran comparar els materials de construcció de les embarcacions (fusta, fibra, ferro...), i també les diferents maneres de propulsar-les (rem, vela, motor).






OBJECTIUS:
  • Transmetre als i les alumnes d'Educació Infantil conceptes relacionats amb el mar i la navegació.
  • Identificar els diferents materials de construcció naval.
  • Descobrir les causes que permeten surar un vaixell, independentment del material amb el qual s'hagi construït.

CONTINGUTS:

  • Definició de "vaixell", què és, quina és la seva forma i funció.
  • Participació activa en l'explicació d'un conte, protagonitzat per personatges de ficció i l'alumnat.
  • Coneixença de diferents tipus d'embarcacions tradicionals, classificades segons les seves formes, finalitats, materials de construcció i propulsió.
CAPACITATS
  • Pensar, crear, elaborar explicacions i plantejar hipòtesis.
  • Mostrar iniciativa en la observació i exploració dels plantejaments presentats.
  • Fomentar una actitud de curiositat, respecte i participació.

RESUM DE L'ACTIVITAT
L'activitat consta de dues parts. A la primera, a partir d'un conte protagonitzat per uns personatges de dibuix (el Peix Nicolau i els seus amics), i utilitzant el llenguatge del conte, el més adient per a aquest col·lectiu de públic, s'introdueixen de manera participativa una sèrie de conceptes que ajuden a entendre què és un vaixell, per què sura, quins són els materials amb els que es poden construir, etc.

La segona part és un recorregut per les sales del museu, perquè els nens i nenes puguin observar embarcacions reals, i aplicar els conceptes que han après en la primera part, fent una classificació de les barques per la seva finalitat, la seva propulsió, el material amb el qual es van construir...

OBSERVACIONS
Amb l'activitat teniu la possibilitat de fer una visita lliure a les exposicions de l'MMB. Podeu demanar informació i assessorament a l'equip educatiu del museu per preparar la visita o treballar-la amb més profunditat al centre educatiu.

Aquesta visita es pot complementar amb el préstec gratuït de la Caixa Didàctica d'Educació Infantil, amb la qual es poden treballar els conceptes presentats en l'activitat. Podeu trobar aquesta i altres caixes didàctiques del museu accedint al següent enllaç:
Caixes Didàctiques de l'MMB

MATERIALS
Dossier docents

Descarrega el dossier

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada