16/5/17

QUÈ ÉS UN PORT? (ED. PRIMÀRIA)

(No es fa els DILLUNS)
Durada: 3 hores
Tipologia: Presentació més itinerari en vaixell
Nivell educatiu: Educació Primària, cicle inicial
Capacitat: 30
Preu: 150 €
Informació: reserves@mmb.cat
Reserves: 93 342 99 29

DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT
Què és un port i quines tasques s'hi realitzen? Quins són els vaixells que arriben al Port de Barcelona? Quins productes transporten?

Amb Què és un port? l'alumnat fa un bateig de mar navegant per les tranquil·les aigües del Port de Barcelona alhora que identifica els vaixells amb un mitjà de transport i el Port, amb una porta d'entrada que ens comunica amb el món.

OBJECTIUS
  • Entendre el Port de Barcelona com a porta d'entrada de mercaderies per al funcionament de la nostra societat.
  • Identificar els principals elements del Port de Barcelona.
  • Viure l'experiència de navegar a bord d'una embarcació tradicional.

CONTINGUTS
  • Concepte de port, comparació del port amb les aigües obertes.
  • Descripció dels elements i vaixells més característics del Port de Barcelona.
  • Usos dels diferents vaixells que trobem al Port.

COMPETÈNCIES
  • Interpretar l'espai a partir dels elements del territori i de les seves representacions per situar-s'hi i desplaçar-s'hi.

RESUM DE L'ACTIVITAT
Partint de la pregunta d'on ve la roba que portem a sobre, la nostra motxilla i molts dels aliments que mengem, es vol que els nens i nenes vegin que molts dels productes de la nostra vida quotidiana vénen de lluny i que la majoria d'ells arriben a casa nostra en vaixell. També cal tenir present que els vaixells són diferents en funció del que transporten i que es carreguen i descarreguen de forma diferent.

L'activitat es divideix en dues parts.

Dinàmica de motivació en la qual s'introdueix el concepte de port, els principals tipus de vaixells que acull: de mercaderies, de passatgers i de pesca i les seves característiques. També es pot parlar dels vaixells que treballen al port i quina és la seva funció. L'alumnat ha de reconèixer i situar sobre un gran mural els elements més significatius del port.

Navegació a bord d'un llagut balear, l'alumnat fa un recorregut pel Port de Barcelona reconeixent els vaixells que han treballat prèviament, al mateix temps que podran portar el timó del llagut amb la col·laboració del patró.

OBSERVACIONS
Amb l'activitat teniu la possibilitat de fer una visita lliure a les exposicions de l'MMB.
Podeu demanar informació i assessorament a l'equip educatiu del museu per preparar la visita o treballar-la amb més profunditat al centre educatiu.

Aquesta visita es pot complementar amb el préstec gratuït de la caixa didàctica d'educació infantil Els Vaixells, amb la qual es poden treballar aspectes complementaris als presentats en l'activitat.

Podeu trobar aquesta i altres caixes didàctiques del museu accedint al següent enllaç:

MATERIALS
Dossier docents. Educació Primària

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada