28/6/17

LA NIT DEL TITANIC (ED. SECUNDÀRIA)



Durada: 1 h
Tipologia: Visita al planetari
Nivell educatiu: Educació Secundària
Capacitat: 30

Preu: 80 €
Informació: reserves@mmb.cat
Reserves: 93 342 99 29

DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT

L'última nit del Titanic el cel era molt clar, la mar especialment plana, el fred intens. Ningú no preveia la tragèdia que estava a punt de passar, cúmul d'un seguit de fatalitats i de decisions que sovint han estat titllades de poc afortunades.

Aquesta activitat combina una projecció animada full dome - a 360 graus -, amb explicacions sobre la importància que van tenir diferents factors en l'accident del transatlàntic més famós de tots els temps, com són la ruta escollida, els corrents marins, l'estat de la mar, la climatologia o la influència de la lluna. Les explicacions s'acompanyen de diferents recursos, com són cartes nàutiques, globus terrestres i el cel del planetari.



OBJECTIUS

  • Entendre les raons principals que van causar l'enfonsament del Titanic.
  • Comprendre la importància de l'enfonsament del Titanic en la legislació nàutica actual.
  • Crear un espai per a l'aprenentatge vivencial.
  • Compartir una experiència immersiva amb els companys/es de classe.

CONTINGUTS

  • El Titanic: Característiques principals de la nau.
  • Importància del Titanic en el canvi de la legislació nàutica del moment.
  • Mites i veritats sobre el Titanic.
  • La nit en la qual es va enfonsar el Titanic. Com va ser i com va influir en l'enfonsament.

COMPETÈNCIES BÀSIQUES
  • Resoldre problemes de la vida quotidiana aplicant el raonament científic.
  • Aplicar l'anàlisi de fonts per interpretar el passat.
  • Interpretar que el present és producte del passat, per comprendre que el futur és fruit de les decisions i accions actuals.
  • Aplicar els procediments de l'anàlisis geogràfica a partir de la cerca i l'anàlisi de diverses fonts, per interpretar l'espai i prendre decisions.

RESUM DE L'ACTIVITAT
El planetari és un espai esfèric, a dins del qual cada assistent està a la mateixa distància del punt d'interès. En aquest àmbit es projecta sobre les seves parets des del punt central, en aquest cas, explicacions sobre els diferents factors que es van conjugar per provocar el que és, segurament, el naufragi més conegut de la història de la navegació.

Mitjançant una projecció envolvent a 360º, descobrirem com el desastre del Titanic va ser conseqüència directa d'una sèrie de fatals coincidències. La ruta escollida era la més ràpida però, també la més segura? Com van afectar els corrents marins al xoc amb l'iceberg? Com eren l'estat de la mar i la climatologia en aquella fatídica data? És possible que la lluna tingués alguna responsabilitat en l'accident?


OBSERVACIONS

Amb l'activitat teniu la possibilitat de fer una visita lliure a les exposicions de l'MMB.
Podeu demanar informació i assessorament a l'equip educatiu del museu per preparar la visita o treballar-la amb més profunditat al centre educatiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada