15/5/17

EL PORT COMERCIAL (ED. SECUNDÀRIA)

(No es fa els DILLUNS)
Durada de l’activitat: 3 hores
Tipologia: Taller més visita al port en vaixell
Nivell educatiu: Educació Secundària
Capacitat: 25 
Preu: 150 € per grup de fins a 30 alumnes 
Informació: reserves@mmb.cat
Reserves: 93 342 99 29

DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT
Quin és el mitjà de transport més adequat per transportar les mercaderies des del seu lloc d'origen fins a casa nostra? Quines mercaderies arriben al port de Barcelona? Amb quins vaixells es transporten? Com es carreguen i descarreguen?

El Port de Barcelona és un element clau en la vida econòmica del nostre país. Amb El port comercial l'alumnat descobreix per què els productes ens arriben de tan lluny, aprèn a identificar els vaixells que arriben al port, a relacionar-los amb les mercaderies que transporten i a valorar els treballs i oficis implicats en el camí de les mercaderies, des de l'origen d'un producte fins al seu destí.

OBJECTIUS
  • Entendre la importància del Port de Barcelona com a porta d'entrada de mercaderies.
  • Identificar els principals elements del Port de Barcelona.
  • Reconèixer els principals vaixells que arriben al Port i el que transporten.
  • Viure l'experiència de navegar a bord d'una embarcació tradicional.

CONTINGUTS
  • Concepte de port. Descripció del Port de Barcelona.
  • Importància del Port com a porta d'entrada i sortida de mercaderies necessàries en el dia a dia de la nostra societat.
  • El procés del transport de les mercaderies des de l'exportador fins a l'importador.
  • Descripció dels elements i vaixells més característics del Port de Barcelona i les mercaderies que transporten.

COMPETÈNCIES
  • Analitzar i interpretar la interrelació entre els elements de l'espai geogràfic, per gestionar les activitats humanes en el territori.
  • Interpretar, descriure, explicar i argumentar informacions de manera oral emprant el vocabulari adequat.
  • Treballar de forma cooperativa durant l'activitat.

RESUM DE L'ACTIVITAT
Partint de la pregunta d'on ve la roba que portem a sobre, la nostra motxilla i molts dels aliments que mengem, es vol que els nens i nenes vegin que  molts dels productes de la nostra vida quotidiana vénen de lluny i que la majoria d'ells arriben a casa nostra en vaixell. En el transport de les mercaderies hi ha molts agents implicats, cadascun dels quals té una funció concreta que facilita que les mercaderies vagin des de l'exportador fins a l'importador de la forma més econòmica i en el mínim temps possible. També cal tenir present que els vaixells són diferents en funció del que transporten i que es carreguen i descarreguen de forma diferent.

L'activitat es divideix en dues parts.

Treball en grup per conèixer el concepte de port. Conèixer les principals parts del Port de Barcelona. Seguidament i en petits grups, l'alumnat investiga el camí que segueixen les mercaderies, des que es decideix obrir una empresa d'importació fins que el producte arriba al consumidor, tot veient la importància que té el Port de Barcelona en aquest camí. Quines són les principals mercaderies i productes que arriben al Port de Barcelona i en quins vaixells es transporten.

La segona part consisteix en una navegació a bord d'un llagut balear, l'alumnat fa un recorregut pel Port de Barcelona reconeixent els vaixells que han treballat prèviament, al mateix temps que podran portar el timó del llagut amb la col·laboració del patró.

OBSERVACIONS
Amb l'activitat teniu la possibilitat de fer una visita lliure a les exposicions de l'MMB. Podeu demanar informació i assessorament a l'equip educatiu del museu per preparar la visita o treballar-la amb més profunditat al centre educatiu.

MATERIALS
Dossier docents


Descarrega el dossier


FITXA DE TREBALL 1



Descarrega la Fitxa de treball 2


RESPOSTES FITXA DE TREBALL 1


Descarrega les Respostes de la Fitxa 1


RESPOSTES FITXA DE TREBALL 2



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada